Halil İbrahim YALÇIN
Lisans eğitimimi Fatih Sultan Mehmet Vakıf üniversitesi Psikoloji bölümünde aldıktan sonra yüksek lisansımı Klinik psikoloji alanında tamamladım. Uzmanlık tezimi “Göçmen ve Mültecilerde tutunmak ve kapsamak” adlı tezim ile tamamlayarak Klinik Psikolog ünvanını aldım.
Lisans eğitim sırasında Psiart adlı psikoloji öğrencilerinin oluşturduğu sosyal topluluğun kuruluşunda yer alarak, arkadaşlarımla projeler geliştirdim ve travma sonrası psikolojik destek çalışmalarında aktif olarak rol aldım. Lisans ve yüksek lisans eğitimlerim sırasında, bilgilerimi perçinlemek için yerel yönetimlerde psikolojik destek talebi ile başvuranlar ile bireysel ve grup çalışmalarımı gerçekleştirdim.
Mesleki kariyerime, özel bir eğitim kurumunda psikolog ve yönetici olarak çalışmaya başladım ve okulların rehberlik servislerinin verimini artırmaya yönelik çalışmalarda bulundum. Daha sonra Dünya Sağlık Örgütü ve Birleşmiş Milletler gibi (UNCHR) gibi uluslararası faaliyet gösteren kuruluşlarda sığınmacı ve mültecilere yönelik bireysel ve grup faaliyetleri içeren işlerde yer alıp “kayıp ve yas” süreçlerini destekleme üzerinde çalıştım. Son olarak Sağlık Bakanlığına bağlı toplum ruh sağlığı merkezlerinde klinisyen olarak çalıştım. Bireysel danışmanlıklar ve eğitici seminerler gerçekleştirdikten sonra bakanlıktan istifa ettim.
Şimdi sadece özel ofisimde terapi çalışmalarımı yürütmekteyim. Terapi sürecimi Psikanalitik ve Psikodinamik Yaklaşım sürdürmekteyim. Genç ve yetişkin danışanlara hizmet vermekteyim.
Aldığım Terapi Eğitimlerimden Bazıları;
Duygu odaklı aile ve çift Psikoterapisi,
Stratejik Aile Terapisi,
Varoluşçu Analiz-Terapi
Kabul ve Kararlılık Terapisi(ACT)
Psikanalize Giriş Seminerleri
Travma sonrası Stres Bozukluğu ve Psikolojik İlk Yardım Eğitimi
Çocuk- Ergen Psikanaliz Formasyonu (devam etmektedir),
Çocuk-Ergen Kaygı Bozukluklarında BDT
Bazı Çalışma Alanları
Karar vermede güçlük ve erteleme problemleri
Davranış Problemleri
Depresif Bozukluklar
Tekrarlayıcı zorlantılı davranışlar(Obsesif kompulsif bozukluklar)
Yakın ilişki sorunları
Ergenlik çağı problemleri
Kaygı bozuklukları
Cinsel kimlik/yönelim sorunları
Psikolojik kökenli bedensel rahatsızlıklar(fibromiyalji, somatizasyon )
Aile içi çatışmalar
Sınav Kaygısı
Yeme Bozuklukları (anoreksiya nervoza)